Συμμετοχή στην 38η πανελλήνια συνδιάσκεψη επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στη Θεσσαλονίκη 14-16 Δεκεμβρίου 2018

Δύο μαθητές της Β΄τάξης του σχολείου συμμετείχαν στην πανελλήνια συνδιάσκεψη επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων για την ετήσια πανευρωπαϊκή προσομοίωση . Η Σκουλίδη Ευαγγελία, η οποία διακρίθηκε στους πρώτους τριάντα συμμετέχοντες και θα συμμετέχει σε κάποια από τις εκδηλώσεις που θα οργανώσουν φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, και ο Φωτιάδης Αλέξανδρος.

Η συνδιάσκεψη διεξήχθη στην αγγλική γλώσσα. Οι μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες δέκα θεματικών επιτροπών και συνδιαλέχθηκαν σε σύγχρονα θέματα της ευρωπαϊκής πραγματικότητας. Προσπάθησαν να παράγουν ομόφωνα ψηφίσματα στις επιτροπές ώστε να ψηφιστούν στην ολομέλεια. Το θέμα της χρονιάς αφορούσε την σύγχρονη εκπαίδευση σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Οι δυο μαθητές μας συμμετείχαν στις επιτροπές Πολιτισμού και Εκπαίδευσης (Culture and Education) και Περιβάλλοντος, Δημόσιας υγείας και Προστασίας τροφίμων ΙΙ (Environment, Public Health and Food Safety II). Είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την προσομοίωση του περιβάλλοντος συνδιαλαγής , ανταλλαγής ιδεών και παραγωγής ομόφωνης πρότασης ώστε να υποστηριχθεί στην ολομέλεια της συνδιάσκεψης στην οποία τέθηκαν σε ψηφοφορία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.