Μαθητές του 1ου ΓΕΛ Δράμας σε ρόλο αξιωματούχων της Ε.Ε. και εκπροσώπων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Τέσσερις μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Δράμας, η Δόμνα Σκαπέτη και η Αναστασία Τζημαγιώργη από τη Β Λυκείου, η Παναγιώτα Παπανικολάου και η Γεωργία Μιχαηλίδου –Τάζογλου από την Α’ Λυκείου συμμετείχαν στην Προσομοίωση Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης- Athens EU Model Junior 2018 με την υποστήριξη δύο καθηγητών μελών της ομάδας του προγράμματος Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της κα. Μελπομένης Τάζογλου και του κ. Σταμάτη Κουρσιούμη.

Πρωινός Τύπος (εφημερίδα της Δράμας)

Tο Athens EU Model Junior 2018 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 29/11-1/12/2018 λειτούργησε ως μια προσομοίωση συνεδριάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών. Διοργανώθηκε από το Europe Direct ELIAMEP, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής του ΕΚΠΑ. Επιλέχτηκαν 25 σχολεία από όλη την Ελλάδα, τα οποία εκπροσωπήθηκαν από τέσσερις μαθητές το καθένα.

Πρωταρχικός εκπαιδευτικός στόχος της προσομοίωσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (εφεξής ΕΕ) και τη διαχείριση επίκαιρων προβλημάτων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.